SmartHome

Care sunt beneficiile casei inteligente (TOP 7)?

beneficiile casei inteligente - automatizare locuinte si case inteligente

Beneficiile casei inteligente sunt multiple, de la controlul automatizat al sistemelor locuintei, monitorizarea permanenta a sigurantei si eficientei energetice si pana la posibilitatea de a controla si monitoriza dispozitivele din casa prin intermediul unui smartphone sau a unei tablete.

Controlul temperaturii (si automatizarea acestuia)

Cu ajutorul unei case inteligente, puteti controla temperatura din casa prin intermediul unei aplicatii sau a unui comutator vocal. Puteti seta temperatura dorita in functie de ora din zi sau de prezenta oamenilor in casa, astfel incat sa economisiti energie si sa va bucurati de un mediu confortabil. Nu-i asa ca este placut atunci cand ajungi iarna acasa si gasesti temperatura optima deja setata? Dupa o zi de munca agitata, ultimul lucru pe care ti l-ai dori este sa ajungi acasa si sa gasesti frig ­čąÂ.

beneficiile casei inteligente - control termic al locuintei
Termostatul inteligent Netatmo permite controlul si automatizarea temperaturii, parte din beneficiile casei inteligente.

Controlul inteligent al iluminatului

Un alt castig printre beneficiile casei inteligente se afla si controlul iluminatului.

Controlul inteligent al iluminatului locuintei se refera la utilizarea tehnologiei moderne pentru a controla automat sau prin intermediul unei aplicatii mobile (sau a unui sistem de control vocal), intensitatea si programarea luminii in diferite zone ale locuintei. Acest lucru poate include, de exemplu, setarea unui program de iluminare pentru a se potrivi cu rutina zilnica a ta sau adaptarea intensitatii luminii in functie de nivelul natural al luminii din afara. Scopul este de a optimiza confortul si eficienta energetica. Da, confort si eficienta in acelasi timp.

Cu ajutorul unei case inteligente, puteti controla si iluminatul din casa prin intermediul aplicatiilor (sau chiar a sistemului de operare iOS pe iPhone).

beneficiile-casei-inteligente-controlul-iluminatului-smart-home
Intrerupatoarele inteligente Aqara H1 se pot instala atat in doze rotunde cat si doze modulare

Monitorizarea si gestionarea consumului de energie

Printre beneficiile casei inteligente se numara si monitorizarea consumul de energie si oferirea de rapoarte detaliate despre acesta. Acest lucru va permite sa vedesi unde se consuma cea mai mare parte a energiei si sa luati masuri pentru a reduce consumul, cum ar fi inlocuirea becurilor cu cele mai eficiente din punct de vedere energetic.
Prizele inteligente si intrerupatoarele cu nul de la Aqara permit monitorizarea consumului energiei si implementarea automatizarilor in functie de acesta.

beneficiile-casei-inteligente-monitorizarea-consumului-energiei-electrice Prize inteligente de Cr─âciun
Ecosistemul Aqara permite monitorizarea consumului de energie electrica

Acces la sisteme de securitate

O casa inteligenta poate include sisteme de securitate precum camere de supraveghere, sisteme de alarma si senzori de detectie a miscarii sau a vibratiilor. Acestea va permit sa vedeti ce se intampla in casa dvs. in orice moment si sa luati masuri in caz de nevoie.

Controlul accesului

Sistemele de incuiere inteligente va permit sa controlati accesul la casa dvs. prin intermediul unei aplicatii sau a unui comutator vocal. Puteti permite sau interzice accesul persoanelor specifice sau puteti bloca accesul in caz de nevoie. In plus, scapi de grija intrebarii "oare am incuiat usa cand am plecat?". De-acum stii sigur daca usa se afla incuiata sau descuiata.

Controlul dispozitivelor conectate

Beneficiile casei inteligente nu se opresc aici. O casa smart poate include diferite dispozitive conectate, cum ar fi televizoarele sau boxele, care pot fi controlate prin intermediul unei aplicatii sau a unui comutator vocal. Acest lucru va permite sa accesati si sa controlati aceste dispozitive de oriunde va aflati. Prin intermediul huburilor cu infrarosu de la Aqara, putem controla si dispozitive non-smart. De exemplu, cand ajungi acasa poti porni automat televizorul se canalul preferat, aprinzi iluminatul ambiental si pornesti o muzica in surdina.

Automatizarea activitatilor

O casa inteligenta poate automatiza anumite activitati, cum ar fi pornirea si oprirea sistemului de iluminat sau de incalzire in functie de programul zilnic. Acest lucru va permite sa economisiti energie si sa aveti parte de confort sporit.

Beneficiile casei inteligente sunt nenumarate. Noi am prezentat mai sus 7 cele mai importante castiguri.  

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *