SmartHome

Viziunea mea despre o casa inteligenta

Notiunea de "Casa inteligenta" ne ajuta pe noi sa detinem cu lejeritate un control asupra mediului in care traim cele mai multe momente din viata, acasa. Traim intr-o era in care orice secunda face diferenta. Rapiditatea cu care vrem sa se intample lucrurile ne-a impulsionat sa cream tehnologii cat mai avansate care sa ne usureze viata pe cat posibil.
Pandemia cauzata de virusul COVID-19 ne-a facut pe multi dintre noi sa ne schimbam viziunea asupra locuintei, impulsionandu-ne sa fim cat mai creativi si sa o transformam intr-un loc primitor si placut dar si util. Pentru ca majoritatea am lucrat de acasa, am fost nevoiti sa improvizam cate un colt de lucru bine gandit si de asemenea sa optimizam toate costurile, astfel incat sa nu facem risipa de resursele financiare si cele daruite de mediul inconjurator.

Necesitatea implementarii unui astfel de proiect este cu atat mai importanta in zilele de astazi cand preturile la energie au crescut semnificativ iar economisirea resurselor a devenit un comportament necesar, nu doar educational.

Utilitatea unei case inteligente este data de urmatoarele cateva aspecte:

- Satisfacerea placerii de a avea confort si control asupra mediului in care traiesti, personalizand-l dupa bunul plac
- Siguranta locuitorilor, atat a celor dragi care locuiesc in casa cst si a celor din imprejurimi (vecini, rude, prieteni)
- Economisirea energiei si automatizarea consumatorilor (este foarte important sa detinem un control al consumului dar si eficientizarea resurselor mediului inconjurator, mai ales acum csnd încslzirea globala face presiuni asupra noastrs pentru a gssi cst mai repede solutii de optimizare a proceselor industriale)

In prezent si cu siguranta si in viitor, automatizarea si informatizarea multor lucruri ne va acapara atentia si ne va face ss vrem din ce in ce mai mult, din dorinta de a ne face viata cat mai usoara. De aceea, o locuinta care are implementate aceste sisteme ar putea face fericit orice om, economisindu-i timpul si banii.

E placut sa te gandesti ca ai putea avea o casa cu minte proprie care ar avea grija sa iti porneasca muzica atunci cand intri in sufragerie, sa iti deschida draperiile si expresorul atunci cand te trezesti, sa iti deschida computerul cand ajungi la birou, sa mentina constant temperatura dorita in casa, in functie de fiecare zona si sa aiba grija ca plantele din curte sa primeasca atentia necesara indiferent de anotimp. Toate aceste aspecte mentionate fac parte dintr-o locuinta inteligenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *